Turk Demokrasi Vakfı’nın 7 Mart’ta TBMM eski Başkanlarıyla yapmış olduğu yemekli toplantı sonrası 27 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen toplantının moderatörlüğü’nü TED Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim Politikaları Kurul Üyesi Sayın Selçuk Pehlivanoğlu yapmıştır.

“Özgürlük”, “Adalet” ve “Refah” başlıkları özelinde yapılacak toplantıların ilki olma özelliğini taşıyan  söz konusu toplantı Türk Demokrasi Vakfı Başkanı Sayın Baki Mert’in ifade ettiği gibi Anayasa çalışmalarının, müzakerelerinin yerinin TBMM olması gerektiği tezine dikkat çekmek amacıyla bu toplantı Yüce meclisin çatısı altında gerçekleştirilmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin diğer bütün ülke meclislerinden bir farkı vardır. Her devlet zamanla kendi meclisini kurduğu halde sadece Türkiye’de Türkiye Büyük Millet Meclisi kendi devletini kurmuştur. Bu sebepledir ki bu meclis milletin de devletin de kendisidir.

Konuşmacılar:

Prof. Dr. Serap Yazıcı ÖZBUDUN